Untitled Document
 
Vi tar emot praktikanter
SLTV på Företagsmässan
Intresserad av att videofilma?
Praktikanter våren 2010
Praktikanter 2011
Praktikanter 2012
Spa projekt
  Datum
  2023-12-03

  Namnsdag idag:
   Gör SLTV.se till din startsida! 
Hemsidan är skapad av Orangelab.se

  / Vi tar emot praktikanter

Praktisera på SLTV?

 
Ja det går bra. Vi tar emot från alla typer av skolor, högstadie, gymnasium eller andra högre skolor. Vi har erfarenhet av alla sorter.
 
Men det är några saker att tänka på: Någon eller några i gruppen ska behärska någon av de 3 stora videoredigeringsprogram som finns på marknaden, Final cut, Avid eller Premiär.  Vi har redigeringsdator men det går också bra att redigera på egen eller skolans dator.
 
För att praktiken ska fungera så behöver man hög grad klara sig själv, då vi inte har anstälda utan bara är ett gäng entusiaster. Så det är ingen som är på plats på några vanliga tider. Någon egentlig produktion förekommer alltså inte. Handledandet sköts därför på distans. Det brukar gå bra om ni tycker det är OK. Vi har dock alla grejer som behövs för att göra TV-program i egen lokal. Om ni önskar använda egen utrustning eller skolans  istället så går det bra om er skola tycker det är OK. Vi träffas en - två gånger i veckan förutom första gången då det blir en längre introduktion.
 
Normalt brukar vi låta praktikanterna få göra nyhetsinslag m.h.a. de tips eller pressmeddelande som vi får in till vår e-post.  Men det går bra att hitta på egna projekt om vi tycker det kan tillföra SLTV ett mervärde. Vi föredrar inslag om Södertälje och dess närområde.
 
Vi bedömer resultaten och ger intyg på praktiken så klart. Allt efter önskemål från skola etc.
 
/Styrelsen
 Titta på prisbilden här